Akiba

Oj oj oj ! Klockan är över tolv och jag är superdupertrött, men jag ska ändå försöka skriva några rader.

Hade min första skoldag idag! Det var trevligt. Träffade Arman/Milk utanför skolan när jag kom, han går också där! Fast morning class. Det var trevligt att träffa någon jag kände lite grann och prata om skolan lite. Hoppas han kan vissa mig nån schysst arkadhall!

Lektionerna är bra. Läraren vi hade idag, som vi tydligen har onsdagar och fredagar, är världens sötaste. Sugoku kawaii! Jag har dock inte fått böcker än, men det verkar som att jag ska få på måndag. Lärarna och alla pratar japanska hela tiden, skithäftigt för jag förstår typ 70% av det de säger! Synd att det är de 30% som jag missar som innehåller all viktig information…

Catherine ville inte följa med mig till akiba idag, men Andrew, Jessica, Jens och Tomas (som också bor på J&F) skulle dit, så jag hakade på! Det var så awesome! Alltså, jag var som i ett lyckorus från det att vi kom ut från stationen och jag såg ”Club SEGA”-huset. Jag gick seriöst runt och pratade i falsett och fotade allt. Hela jag var ett lyckligt rus. Tyvärr skulle Andrew runt och kolla i ALLA butiker efter det billigaste tangentbordet, så det var ganska tråkigt. Det tog flera timmar innan han hittade ett som han var nöjd med (50kr-ish).

Men jag hade faktiskt jättetur, för vi råkade gå förbi precis det Mandarake som säljer det kompletta famicon-settet! Så jag tog massa kort på det, ashäftigt! Verkar som att någon är på väg att köpa det igen, för priset var överlagt med en stor lapp med kanji på. Var även inne i affären och kollade på manga och figurer. Det är jättesvårt att hitta manga här, för typ allt är sorterat på författare (jag kan inte författare på en enda av mina mangor) och allt står med kanji som jag inte kan läsa. Hittade några fina figurer också, men jag ska vänta med att köpa tills jag varit på de stora affärerna och gjort lite prisjämförelser. Jag är jättekräsen, gillar typ ingen figur alls. Har nog läst för mycket figurbloggar, men det är bara najs känns det som.

Efter Mandarake och x antal elektronikaffärer till var jag och de andra jättetrötta, så vi gick och fikade på nåt ställe som sålde chokladcroisanter, gott! Vi satt i fönstret, och alla stirrade på Jens och mig eftersom jag har grönt/oranget hår och Jens har blått hår. Det tyckte Jens och Andrew var askul, så de gjorde en skylt där det stod ”hai, aoi desu!” (ja, det är blått!”) och höll upp för folk som såg extra förvånade ut. Skittråkigt tyckte jag dock, sånt där är för mycket konnare-beteende för att jag ska gilla. Känns typ som ”Ololol, jag är 16 år och tycker att det är så jävla kul att vara konstig och att folk chockeras över mitt utseende”. Vi är lite förbi den fasen va? Men, de hade ju roligt och de flesta som såg skylten skrattade, så no harm done.

Vi avslutade med att gå till en Book Off, en affär där de säljer skivor, böcker och DVDs begagnat. Jag blev jättenöjd, för jag köpte fem skivor för bara lite över 500kr, och även Zelda till DS för bara 150kr! På japanska då, men jag ska ju lära mig! Där hittade jag även massa manga jag kände igen, men jag kom fram till att jag ska vänta med det också tills jag lärt mig lite mer.

Jag har fortfarande inte installerat kamerans drivrutiner eller laddat över bilder, men det ska komma under helgen! Ledsen för det, faktiskt. Men vi var ute så länge (kom tillbaka vid halv tolv) och jag har varit uppe sen sex, så jag hoppas ni har överseende.

En sak som faktiskt är jättetråkig är att jag verkar vara den enda här som har pengar i och med att jag sparat+lånat+ska få CSN och inte är rädd att låna av dem heller. Alla andra pratar typ bara om hur dyr yenen är och om hur de hoppas att olika japanska företag går i konkurs så att Tokyobörsen störtar. Känns konstigt om jag ska shoppa som en tok och alla andra vända sina korvören+att de kanske inte kan följa med om jag vill gå ut/på bio/annat dyrt.

Men imorgon ska jag hänga med Maki+vänner till nån krog i Shibuya, jätteroligt! Under helgen ska jag definitivt skaffa en japanofon (mobil) samt försöka köpa en ny kappa (lolitastyle!) och nån kjol, kanske lolita eller någon annat som jag hittar.

Nu ska jag däremot bara slänga mig på sängen igen…. God natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: