Tabehoudai

Nu ikväll var jag på tabehoudai med Maki, några av hennes svenska vänner, samt några japaner. Vi var på en restaurang i Shinjuku där du helt enkelt betalar för en buffé, fast på tid. Det fanns hur mycket mat som helst, och det mesta var av fantastiskt god kvalité. Det var råvaror uppträdda på spett som en doppade först i en vit sås, och sen i något som liknde ströbröd, innan det stoppades i en gryta med väldigt varm olja som fanns vid bordet. Kommer inte ihåg vad tillagningssättet heter just nu tyvärr! Det fanns en desertbuffé också, såååå god! Det var jättegott i vilket fall, men aaaaasdyrt. 2300 yen betalade vi, lite drygt 200kr. Men som sagt, maten var verkligen jättegod och det var verkligen inte ”buffékvalitet” som sagt, utan det var i klass med vanlig restaurangmat. Det roliga är att om det hade varit nomehoudai, dvs drick så mycket du vill i 90 minuter så hade jag tyckt att det var jättebilligt, eftersom sprit är så fruktansvärt dyrt i Sverige!

Efter tabehoudaien gick vi på nån random krog och drack lite också. Drinkar är jättebilligt i Japan, mellan 45 och 50kr ungefär. Fast då är de mycket svagare än svenska drinkar också, men fortfarande värda. Vi drack ca hur mycket som helst och landade ändå bara på 1500-2000 yen per skalle (beroende på hur mkt en druckit). Jag betalade alltså 150kr för två drinkar och andelar av tre småflaskor med plomonvin, sake och något mer som jag inte vet var det var.

Yenen är så dyr nu, så det går att räkna att allt skulle kosta ungefär en tiondel så mycket i svenska pengar. 1000 yen =ca 100kr, och så vidare.

Imorgon är planen att jag och Catherine åker till Harajuku runt tolv och hänger där tills Tim och Daniel vaknar och kommer dit. sen, efter att Tim har fixat sin telefon, drar vi till Akihabara igen. I’m so exited! Hoppas att jag kan fixa lite bilder imorgon kväll, borde verkligen tagit tag i det imorse när jag hade så tråkigt… De SKA komma upp i alla fall!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: