Harajuku och La Foret GRAND BAZAR

Så, dags att skiva inlägget då. Till att börja med ska jag be om ursäkt för att det inte blir så mycket bilder, men jag fick inte fota inne på La Foret, och det var där jag spenderade all tid i princip. Det är så överallt i Japan, att du inte får fota alltså. Skittråkigt. Jag kan förstå det i mangabutiker, men inte i klädaffärer. Dessutom hade jag verkligen velat förmedla känslan på La Foret… Oh well, en annan gång kanske.

Jag hade bestämt med Catherine sedan flera dagar att på söndag skulle vi minsann till Harajuku. Vi skulle till Yoyogi Park och se på cosplayarna och allt möjligt. Woohoo!

Började bra med att bi åkte typ 1½ timme för sent pga att JAG försov mig. Kul! Men vi kom iväg vid halv två ungefär. Kom fram, och började med Omotesando-sidan eftersom jag skulle fixa en mobil. Bara på vägen till Softbank hann jag med att köpa en ny väska (men jag behöver en eftersom jag bara hade med mig EN väska hit) samt ett mobilsmycke till mobilen som jag alltså ännu inte hade. Väl på Softbank kände jag mig snart som en riktig VINNARE. Jag hade nämligen surt inte alls sett fram emot att skaffa en likadan gigantiskt telefon som Catherine och Daniel köpt för typ 7000 yen. Döm min lycka när det visade sig att det fanns en annan telefon som var mindre, 2000yen billigare och dessutom kom inklusive laddare (som Catherine och Daniel fått köpa till för 1000 yen). AWESOME! Fixade mejl och telefonnr och allt, så nu har jag en japanofon! WOO!

Efter Softbank skulle vi bara fortsätta lite ner längs gatan… Tjenare. Kom ner till en korsning och där fick jag syn på det; La Foret. Redan när jag kom hit och åkte tåget från Narita Airport såg jag reklamen för La Foret GRAND BAZAR. Världens roligaste typ! Bestämde oss för att gå dit. DÅLIGT BESLUT. Så här såg det utanför ingången:

Entrén till La Foret
Entrén till La Foret. Där ser ni också den fruktansvärt roliga reklamen, dvs ansiktena med glittrande animeögon. Notera folkmängden, för exakt så packat som det var utanför var det på varje kvadratmeter av butikens insida.

Borde ha varnat oss, men icke…. Därinne var det helt sjukt. Packat med folk och så LJUDEN. Varje affär hade 1-2 personer som stod utanför och skrek så högt de kunde hur mycket rabatt det var. Hälften hade plaststrutar som de tjöt i, resten hade skyltar med priserna på. Alla andra som arbetade nånstans gick runt och vrålade IRASSHAIMASEEEEE så högt de bara kunde. Och jag kan tala om för er att japanska kvinnor får till väldigt gälla röster när de sätter den sidan till. Förutom de som jobbade i/utanför respektive affär så stod det även kanske 2-3 personer vid varje våningsplan i trapphuset och gjorde reklam för just SIN affär med prisexempel, skyltar och tutor. En del stod och smällde på tamburiner, smällde sina tutor mot varandra eller klappade händerna. Ovanpå det så spelade samtliga butiken ASHÖG musik. Det var som hötorget i rusningstid, fast gånger 100. Efter bara några minuter så hade både jag och Catherine ONT i öronen av volymen. Helt hysteriskt!

Vi arbetade oss ändå igenom typ fyra våningsplan, där hon hittade en jacka och jag både en billig jacka (gillar nedsatt från 17 000 yen till 4 000!) och ett set med en rutig kjol+vit söt t-shirt för typ 3 000. Köpte också en ny svindyr plånbok i grönt lackat läder, MUMS. Hittade även våningen med alla lolitamärken, typ Meta och AP. Såg en såååå fin kjol hos meta, men jag kunde inte se om den passade och det var förbjudet att prova kläderna. EH?! Tydligen ganska vanligt att du bara får prova kläder som inte ligger mot kroppen, typ jackor. Men det var bang på kjolen i alla fall.

Efter att vi varit nere på bottenvåningen så försökte vi ta oss upp ett par våningsplan men alltså det gick bara inte. INTE! Vi orkade inte. Istället drog vi och kollade in denna välbekanta affär:

H&M i Harajuku, världens ovärdaste!
H&M i Harajuku, världens ovärdaste!

Det var så ovärt! Dels så var utbudet allt annat än det vi är van vid hemma i Sverige. Verkade bara finnas motsvarande ”divided” typ, INTE min grej! Dessutom var allt svindyrt! Dels är det ju yenkursens fel, men en vanlig t-shirt gick typ inte att hitta under 3 000 yen! 300kr alltså. Inte okej! Vi drog istället och käkade, på nåt ”italienskt” ställe. Asgott:

Mmmm, pasta med skaldjur och tomatsås!

Mmmm, pasta med skaldjur och tomatsås.

img_01714

"Ganska" goda tårtor på matstället.

Sen skulle Catherine dra på nån spelning, men jag ville kolla in Takeshita-sidan på stationen lite. Efter lite runtvandrande så var jag dock tillbaka på Omotesando-sidan, PRECIS vid La Foret. Ödet, tänkte jag, och bestämde mig för att en gång för alla verkligen penetrera hela huset från topp till botten.

Sagt och gjort, tog hissen högst upp och började arbeta mig neråt. Tyvärr var det inte så mycket värt på de övre våningarna. Eller jag vet inte, det var ju rea-items och alltså inte det mest värda. Det var svårt att ta sig fram och orka ta sig tid att kolla på allt också. Men jag ska definitivt gå tillbaka när jag får lite mer pengar!

Tillslut så kom jag i alla fall längst ner igen, och vid det laget hade jag faktiskt bestämt mig. Gick in på Meta och köpte kjolen. Den är jättefin. Ni har redan sett den spoilad i videoblogg-inlägget. Sen, som inte illa vore nog gick jag in på AP och snodde åt mig en kjol till. Fast den var för liten, så den ska jag sälja.

Allt som allt så var det en helt GALEN dag på La Foret, och när jag kom hem var jag minst sagt slut. Såhär såg min säng ut:

Mycket kasar blir det!

Mycket kassar blir det!

Och så avslutar vi med lite bilder på allt jag köpte!
Första raden från vänster:
1. Kjol från Metamorphose 2. T-shirt+kjol från Brownie Bee 3. Hatt från Commode 4. Väska från randomaffär

img_01831

img_01971

img_02061

img_02041

khglfkgj

gjflkjfgkh

kglhjghl

fgfggg

1. Plånbok i grön lack 2. Lite olika hårgrejer 3. Mobil! Och ett mobilsmycke

img_02111img_02121img_0213

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: