Tidskillnad

Nu pratar jag inte bara om att Japan ligger åtta timmar plus här. Tiden går så himla fort här! När jag tänker över mina planer för de kommande dagarna får jag nästan panik över att jag inte hinner med någonting. Jag visste att Tokyo var stort innan jag åkte hit, men jag fattade liksom aldrig riktigt HUR stort. Även en liten skitstation utanför de riktigt centrala delarna där jag gör ett byte på väg till skolan är större än hela Stockholm när det gäller shoppingyta och hur mycket som finns att göra.

På lördag ska jag till Akihabara och leta efter de affärer som jag är intresserad av, på söndag måste jag till Harajuku igen eftersom jag missade alla cosplayers etc. förra söndagen. Det är hel helgs planering, egentligen hel veckas. Sen måste jag även tillbaka till Sunshine City någon dag, för att inte nämna att jag ännu inte satt min fot i Shibuya, varken området eller det berömda 109. Förutom det så finns det en lista på ytterligare hundra ställen som jag vill hinna med under min tid här.

Ni kanske tänker att det är lugnt, jag hinner på fem månader. Men ärligt, jag börjar tvivla. I söndags spenderade jag i alla fall en halv dag i Harajuku (två till åtta, så länge är jag väl aldrig i stan hemma!), och det enda jag hann med var La Foret samt någon smågata på Takeshita-sidan. Vi var i Sunshine City igår, ett par timmar efter skolan. Vi gick förbi ett område motsvarande säkert dubbla eller trippla Gallerian i Stockholm, och säkert fem gånger så många affärer. Ändå hann vi bara 1½ våningsplan av kanske sex stycken.

Allting här är så fruktansvärt gigantiskt! En galleria är nog för flera heldagsutflykter. Tänk då hur många dagar jag måste lägga på att utforska och lära känna ett helt område, eller en hel tunnelbanestation. Visst kan jag åka till stan efter skolan, men det är egentligen inte realistiskt eftersom jag måste hinna plugga och äta och sånt. Det går liksom inte att lägga den tiden på att bara spatsera runt utan syfte. Jag är helt otroligt tacksam för att vi har flera veckors lov i mars, då jäklar kommer jag spendera mina dagar i stan om något!

Visst kommer jag att hinna utforska Tokyo en hel del, men nog inte alls i närheten av så mycket som jag trodde för ett par veckor sedan. Det känns trist, men samtidigt så motiverar det verkligen mig att göra det mesta av min tid här, att inte sitta och lata mig på rummet och verkligen göra det jag vill göra.

YOSH! Gambarimasho!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: