Suck

Såg just tisdagens Debatt i SVT. Tänker inte länka det, för det var verkligen inte sevärt någonstans.

Ämnet var våld i spel och hur ungdomar påverkas av det, och är det inte en debatt vi hört tusen gånger förut och där inget vettigt ännu framkommit. De visar standardexempel på våldsscener ryckta ur sitt sammanhang ut några våldsamma spel – Postal 2, Manhunt och GTA IV – och sedan ska vi diskutera saken som om detta är spelen som ALLA spelar. När det gäller GTA IV så visar de dessutom en youtubevideo med user generated content, och ingenting som är en del av storyn eller något annat som gör att du får poäng.

Det jag är mest irriterad på är Janne Josefsson och hur han uppenbart tar ställning för ena sidan. Dessutom kör han så mycket fula knep, typ avbryter dem som talar och ställer frågor som är helt besides the point. Det värsta tyckte jag var när han frågade en av ungdomarna i publiken vad de tyckte om spel, och sedan nästan direkt sa ”men att du säger så, bevisar inte det att du är avtrubbad?” och vad fan svarar man på det? Det går ju inte ens att svara på.

När det gäller våld i samhället så finns det så många andra helt uppenbara faktorer som uppväxtmiljö och vidare som är mycket mer relevanta, så varför dra upp spel som om det är den enda anledningen till att folk använder våld? Varför sitta och spekulera i hur våldsamma folk blir av spel, när vi redan vet precis vad som gör folk våldsamma.

Det tråkiga är också att de som spelar spel och är lite insatta i hur spel funkar vet att spel är som film, och inte påverkar dig så länge du inte är störd från början. Men de flesta i Sverige är tyvärr inte spelintresserade, och kommer därför se den här debatten ur ett hlet annat perspektiv och driva på moralpaniken ytterligare. Kul!

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Suck”

  1. Mum Says:

    Du kanske är den enda på jordens yta som är i närheten av att kunna prata omkull Josefsson…..har du tänkt på det hahahahaha Kram, saknar dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: