KÖTT

Ikväll åt jag kött! Ala mina vänner har nämligen gjort köttquiz på facebook, och jag blev så jävla sugen att jag inte kunde låta bli.

Fick inga bilder, för kamerabatteriet strejkade, men här är ett lätt sätt att laga mat på 10 minuter (inklusive diskning!).

Okej, ljög, det tar inte tio minuter. Man måste nämligen skölja riset och lägga det i riskokaren också innan man går och handlar.

Sen går man och handlar kött! Vad som helst går bra, men det ska vara färdigstrimlat eller vara i tunna bitar. Jag gillar mest nöt. Man handlar också sesamsås!

När man kommer hem är klockan kvart i tolv och köket stänger om 15 minuter. Då får man panik, men frukta inte! Tio minuter som sagt!

Häll massa kanel över köttet i förpackningen. Packa in det ordentligt och knåda ihop till en boll. Häll på mer kanel och knåda in den. Upprepa. Upprepa. Upprepa till det känns som det är alldeles för mycket kanel (beroende påvilken känsla för kryddning du har). Häll sen på lite till.

Lägg köttbollen i en oljad panna och mosa ut den så gott det går. Häll på lite soja, mer kanel samt salt och peppar. Kvotera in några körsbärstomater, eftersom det är lite trist att bara äta kött. Ingen tid att skära dem, bara ös ner (men ta bort skaftet om det sitter kvar). TIll sist, när det i princip är klart, häll på lite sesamsås och låt det puttra. Medan köttet puttrar, häll upp ris i en skål och diska skålen i riskokaren.

Häll upp köttet, diska stekpanna+stekspade, och lämna köket fem i tolv till tonerna av din visslande mun!

Aaaaaaasgott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: