Japanska uppfattningar om vädret

Idag lärde vi oss ett nytt ord i skolan, nämligen 初夏 (しょか, tidig sommar). Vår lärare var vänlig nog att fråga oss när vi tror att den tidiga sommaren infinner sig.  Jag gissade såklart på Maj, Fast jag egentligen tycker att sommaren börjar halvvägs genom April här. Det var emellertid, som ni kanske kunde gissa, FEL.

Den tidiga sommaren infallet i de första dagarna i Juli.

Men egentligen är det ganska naturligt. För Maj är ju liksom inte sommar, även om det är 30 grader varmt. Det är vår. Och i Juni så regnar det ju hela tiden. Så även om det är en sommarmånad så… nä. Så det blir bara Juli kvar. I Juli ska det tydligare vara varmare än i Maj. Tur att jag har åkt hem då.

F.ö. är  Takaku-sensei, som vi har på fredagar, typ världens bästa lärare. Han får varje fredag att likna den här videon som jag av någon anledning inte får visa i bloggen. Idag bad han oss gissa hur mycket han hade köpt sin Gucci-plånbok för. Svaret var 1200yen, ca 100kr. Han hade fått den i en UFO-catcher. Sen berättade han en lng historiaom hur han hade gått till en pantaffär och tagit reda på om dne var äkta eller inte. Bara för att illusterar den nya grammatiken vi lär oss. Det brukar han göra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: