Lucky Streak

Måste bara visa er lite bilder på kappan jag råkade (ehe) köpa idag. Igår när jag slutade skolan bestämde jag mig nämligen för att se hur lång tid det tar att gå från skolan till mitt jobb, som ligger ganska nära. Brukar vanligtvis åka tunnelbana dit, men att gå är ju faktiskt mysigt när det är fint väder. Går Sveavägen fram precis som vilken dag som helst, men när jag passerar Adolf Fredriks Kyrkogata får jag helt plötsligt för mig att jag ska gå in på Myrorna en stund. Har nämligen tänkt gå och kika på möbler där ett tag, i min eviga jakt på det perfekta toalettbordet. Sagt och gjort, noterar tiden på klockan för att kunna fortsätta promenaden senare, och klev in.

Hittade dock inte några möbler, men när jag ändå var där så kunde jag ju ändå kika på kläder, eller? Ni vet hur det är (ehe, nej). I ALLA FALL. Råkade gå förbi kappavdelningen och råkade även bläddra runt lite bland kapporna och tillslut så råkade jag även få syn på en liten mörkgrön dröm i ull med pälskrage. Tyvärr, men den var så himla fin. Så himla fantastiskt fint. Rakskuren, vilket inte är en skärning/siluett jag vanligtvis är ett fan av, men vadå, man måste ju testa nytt ibland. Tyvärr insåg jag ju ganska snabbt att jag inte hade en endaste krona på mig. Vad skulle jag göra? Finns bara ett svar på den frågan, jag fick PAAAANIIIIIIIIIIIIIK.

Herregud, jag stod ju där med min drömkappa på mig, den hängde liksom på min kropp och så skulle jag vara tvungen att gå därifrån utan den? HALLÅ?! Nej, det måste finna rättvisa i världen! Men tyvärr är världen generellt kanske kall och hård, speciellt när det gäller att hålla min plånbok fylld, så jag fick snyftande gömma undan kappan längst bak och hoppas att den på något sätt skulle hänga kvar i en vecka tills lönen kommer.  En omöjlighet, och kappan skulle obönhörligen gå till någon annan. Oförlåtligt!

Enter: Idé! Hade ju ändå tänkt be mamma om lite lite pengar för att vi måste köpa en helt sinnes dyr linjal till skolan som jag måste ha senast till på torsdag, så det var ju lätt för mig att slänga på några extra kronor på den summan får att få råd! Skamlöst, jag vet, men jag kommer ändå betala tillbaka alltsammans, så jag hoppas inte min mamma tog illa upp. Lyckades få tag på henne och få pengarna insatta till idag, och tror ni inte att jag satt ungefär hela förmiddagen och stressade som ett jävla fån bara för att visste att tiden tickade, kappan hängde kvar och butiken var öppen. HETSEN! Vid lunch så tömde jag in låda på rekordtid och rusade iväg. RUSADE!!! Kom dit med andan i halsen och hade vid det laget redan hunnit övertyga mig själv om att den skulle vara borta och att jag skulle få tröstköpa något annat. Kände mig helt deprimerad när jag svängd runt hörnet och såg att den inte hängde där bland de andra kapporna. Men TJI fick jag, hade ju redan glömt hur bra jag gömt undan den, och självklart hängde den kvar!

Var så himla glad när jag gick därifrån att jag struntade i att ta påse. Hade nämligen ingen kappa på mig eftersom det var varmt, så jag tänkte att jag bara kunde ta den på mig. Glömde ju dock totalt bort att jag hade en annan kappa som hängde och väntade på skolan, så när jag åkte hem lite senare fick jag ändå släpa en över armen. Sket väl jag i, var ju så fin ändå!

SÅ HIMLA FIN!

I grön ull ull då, som jag redan berättat. En supermörk jättefin nyans. Verkligen i skick som ny. Den ser ut som om den lämnade fabriken igår, och jag skojar verkligen inte. Har inte hittat en enda slitning på den, bortsett från en av knapparna som är lite skavd. Vem bryr sig? Inte jag. Inte när den är så perfekt och fin i övrigt.

Närbild på kragen och de superfina knapparna. Detaljerna är verkligen det som gör kappan. Och så kragen då. Nämnde jag att den är i äkta mink? Nu kommer hälften säkert vilja skjuta mig, men jag bryr mig ej! Så himla fin och liksom blanksträv precis som djurpäls är…. Super, som sagt. Jag tror dock att det absolut bästa med den var priset. Tror inte någon av ej kan gissa vad den kostade, med tanke på att det är jättefina material, nyskick, pälsdetaljer, och så vidare. Den kostade 135kr. Kändes som ett skämt, eller som att jag rånade dem.

Visade upp den i skolan direkt när jag kom tillbaka, och var ohanterbart nöjd med mitt köp. En tjej i klassen blev superavis, fick nästan lite dåligt samvete för den hade passat henne så himla bra. Men nu är den min!

Svenskt hantverk till och med!

Hade tänkt att jag även skulle lägga upp bilder på den där grejen jag fick med posten för x antal veckor sedan, men orkar inte… Får ta det imorgon efter jobbet helt enkelt.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: