Hjälper verkligen Sahlins avgång S?

Så avgår Mona Sahlin. Frågan är hur mycket det kommer att hjälpa S. Hur mycket man än vill kan inte motgångarna enbart skyllas på dåligt ledarskap. Partiets politik ligger inte i fas med samhället och måste förändras. Framför allt handlar det om att ta tillbaka det så kallade problemformulerings initiativet och inte driva politik på Alliansens villkor. Under valdebatten kunde vi se väldigt klart och tydligt vad Alliansen vill fokusera på: ekonomi och plånboksfrågor. Och där vinner de ju, eftersom deras förslag genererar mer pengar till individen. S måste bli bättre på att peka på vilka konsekvenser det individualistiska tänkandet får för hela samhället, exempelvis genom sjukförsäkringen och den minskade tryggheten. Sedan måste man även reformera sin egen politik och inse att Sverige idag inte är samma samhälle som det var inte bara för 50 år sedan utan även 10 och 20 år tillbaka.

Genom sin avgång öppnar Sahlin och andra S-toppar för möjligheten att kväva förnyelsearbetet och rulla vidare i samma bekväma spår. Istället för att gå igenom den smärtsamma men nödvändiga förnyelseprocessen kan man säga sig ha löst problemet och gå vidare. Då kan man heller inte hoppas på att vända trenden med minskande röster.

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Hjälper verkligen Sahlins avgång S?”

 1. Emmelie Says:

  ”Hanna
  2010/11/15 at 23:21 · Reply

  Hoppas du inser ironin att du, som Sverigedemokrat, säger dig stå upp för ett Sverige där man inte särbehandlas pga utseende. Noll koll grodan boll på den.”

  Hej Hanna, vill du diskutera, vad menar du exakt?

 2. momiji Says:

  Oj, detta blir ju lite förvirrande, då du kommenterar i en helt annan blogg än den som jag skrev kommentaren i. Men visst.

  Poängen är såklart att den diskriminering som invandrare möter idag mestadels är baserad på deras utseende. Även om man tycker att många invandrare är sämre än svenskar och inte borde bo i Sverige (vilket jag inte gör) kommer man tyvärr inte ifrån att de attityder som bl.a. Sverigedemokrater har gentemot invandrare även drabbar de invandrare som ”sköter sig”. De blir alltså dömda på grund av sitt utseende.

  Eftersom Alexandra är Sverigedemokrat och alltså stödjer en politik som grundar sig på försomar och bl.a. innebär segregering och särbehandling pga utseende så tycker jag att det är extremt ironiskt att hon själv reagerar så starkt när hon är den som är utsatt från fördomar. Det är tydligen okej att ha fördomar om invandrare, men inte om blonda unga tjejer. Fastän båda faktorerna spelar ungefär lika mycket roll för hur en person verkligen är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: